Vert Coquelicot

Biologische zwarte rijst

Een zak zwarte volkoren rijst uit de Camargue.  Het is een smaakvolle, volle rijst.   

Biologische rijst uit de Carmargue

De Camargue is een natuurgebied aan de Middellandse zee in de Provence. Hier mondt de Rhône in de Middellandse zee. In het gebied leven flamingo's, stieren, de witte paarden en vele vogels. Sinds de Middeleeuwen wordt in dit gebied rijst geteeld. De rijst wordt op traditionele wijze verbouwd met respect voor de natuur. Zo wordt de rijst langzaam in de open lucht gedroogd, daarbij geholpen door de wind en de zon in het natuurgebied. Op de zak rijst staat het logo IGP, waardoor je de garantie hebt dat de rijst uit de Camargue komt. 

Zwarte rijst

In China wordt zwarte rijst "rijst van de keizer" genoemd. De keizer en zijn familie waren de enigen die deze rijstsoort mocht eten. Sinds kort wordt deze rijstkorrel ook in Zuid Frankrijk verbouwd. De zwarte, paarsachtige rijstkorrel is een volkoren lange korrel. Het vliesje om de rijstkorrel is van nature zwart van kleur. Het is een stevige smaakvolle rijst. De rijst heeft een nootachtige smaak. De rijst bevat volop plantaardige eiwitten, vezels, antioxidanten, vitamine B en E en mineralen. De rijst bevat géén gluten. De rijst is gecertificeerd biologisch (ecocert). Tip: combineer eens twee rijstsoorten.

Over het merk Vert Coquelicot

Het merk Vert Coquelicot is ontwikkeld door het bedrijf Mille et une façon, eveneens gevestigd in de Camargue. Zij werken met lokale rijstproducteurs samen. Het bedrijf biedt plaats aan werknemers met een beperking. Het is zoals ze in Frankrijk noemen: een solidaire onderneming.

Gegevens van de rijst

De inhoud is 500 gram. De rijst in een laagje water 26 minuten koken, afgieten en een kwartiertje laten staan totdat al het vocht is opgenomen. 

   

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: coq04
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2024 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed