La Corvette

Biologische savon noir olijven

Een fles biologische zwarte zeep (savon noir) voor het huishouden met olijfolie. De zeep ruikt naar echt zeep. De savon noir is ook zacht voor je handen. Dit schoonmaakmiddel past in de wens om niet meer met industrieel vervaardige schoonmaakmiddelen te werken.  

Savon noir

De vloeibare zwarte zeep is volgens de oude tradities gemaakt, waarbij alle ingrediënten dagenlang in een koperen ketel koken. Deze savon noir bevat lijnzaadolie en olijfolie. Alle ingrediënten zijn gecertificeerd biologisch. De zeep geurt naar olijven. 

Waar is savon noir voor de gebruiken?

Het is een product dat al meer dan 100 jaar in Frankrijk gebruikt wordt. De savon noir wordt op traditionele wijze in koperen ketels "verzeept". De zeep ontvet en ontvlekt. De zwarte zeep is verder voor heel veel doeleinden te gebruiken: 

Schoonmaken
Rond 1900 werd de Savon noir ontwikkeld en sindsdien reinigen de boeren hun materieel met deze zeep. De zeep is  geschikt voor alle schoonmaakklusjes in en rond huis. Ook om bijvoorbeeld de barbecue, de friteuse en het aanrecht te reinigen en te ontvetten en fietsen en auto's schoon te maken.

Onderhoud van stenen vloeren
De zeep is uitermate geschikt voor het reinigen en onderhouden van stenen vloeren. In Frankrijk wordt van oudsher de stenen vloeren in kerken met Savon noir gereinigd. 

Voorkomen van luis op planten
Doe in een sproeier water en Savon noir en spuit hiermee de planten (rozen) in. Er blijf een dunne film van de zeep op de blaadjes achter. Hierdoor hebben de luizen geen grip op de blaadjes en kunnen zich er niet hechten. In Frankrijk wordt Savon Noir in de biologische teelt vaak gebruikt.

Shampoo voor dieren
Savon noir is een 100% natuurlijk ongeparfumeerde shampoo voor dieren. Het reinigt de vacht en verzorgt de huid. 

Leer
Savon noir maakt leder schoon en maakt het leer weer glanzend. Doe een beetje Savon noir op een doekje, over het leer wrijven en met lauw water afnemen. Dan met een droge doek nawrijven.

Zilverwerk
Met Savon noir kan je zilver reinigen. Los een beetje Savon noir op in warm water. Het zilver 5-10 minuten onderdompelen. Zonder afspoelen laten drogen.

Ramen zemen
Savon noir is een natuurlijk schoonmaakmiddel om ramen te reinigen. Doe een klein scheutje in warm water.

Gebruiksaanwijzing van de zwarte zeep

Los 15 ml savon noir op in 5 liter lauw water. Hardnekkige vlekken inwrijven met onverdunde savon noir, laten intrekken en verwijderen.

Gegevens van de zeep

De inhoud van de fles is 1 liter. 
De hoogte van de fles is 27,5 cm.
De doorsnede 7,8 cm.
De savon noir is er ook in een spray.

Ingrediënten

De savon noir bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten, waaronder 5-15% zeep op basis van olijfolie, water, zout. De zeep bevat geen oplosmiddel of kleurstof.

Over La Corvette

La Corvette is het merk van de Savonnerie du Midi. Deze savonnerie is in 1894 in Marseille gevestigd en zit nog steeds op deze plek. Zij maken Savon Noir volgens het originele recept. De zeep is ecocert biologisch. 

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: cr18ol
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2024 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed