La Corvette

Zak met zeepvlokken

Een kraftzak met zeepvlokken. Deze vlokken (snippers) Marseillezeep worden in Frankrijk copeaux genoemd. De vlokken zijn geschaafd van de ambachtelijk vervaardigde blokken Savon de Marseille. In de zak zit een mix van zeepvlokken met olijfolie (groenige kleur) en palmolie (naturel kleur). De snippers zijn ongeparfumeerd en ruiken echt naar zeep.  

Wassnippers

De zeepsnippers bevatten geen kleurstoffen, parfum, conserveermidel of toegevoegde glycerine. Het is een erg zacht wasmiddel en hypoallergeen. Daardoor wordt de zeep aanbevolen voor het wassen van babykleding. Je kan de zeepvlokken in een zakje doen en in de klerenkast leggen. Maar ze zijn eigenlijk bedoeld om mee te wassen. De wasvlokken kunnen voor de handwas gebruikt worden of in de wasmachine. Je kan er ook een 100% vloeibaar wasmiddel van maken. Hier vind je een toelichting op het gebruik van de zeepvlokken.

Keurmerk Savon de Marseille

Er zijn veel zepen verkrijgbaar onder naam Savon de Marseille die op industriële wijze in en zelfs buiten Frankrijk gemaakt zijn. De echte Savon de Marseille zeep herkent u aan het logo van de ‘’Union des Professionnels du Savon de Marseille’’. Dit logo garandeert dat de zeep op traditionele wijze in de stad Marseille is gemaakt. De zeep wordt dagenlang "gekookt" in koperen ketels. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Om de echte Marseillezeep te beschermen is het logo hiernaast ontwikkeld.

Gegevens van het wasmiddel

De zeepvlokken zitten verpakt in een papieren zak van 750 gram. 
De zak is 27 cm hoog, 14 cm breed en 7 cm dik.
Het wasmiddel past bij de wens om meer ecologisch te wassen en is vegan.
Er zijn ook biologische zeepvlokken, grootverpakkingen en een vloeibaar wasmiddel te bestellen.

Ingrediënten

Sodium Palmate*, Sodium Olivate, Aqua (Water), Sodium Cocoate, Sodium Palm Kernelate*, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide. * De palmolie in deze zeep heeft het label RSPO (Roundtable on Sustainable Oil). Dit garandeert onder meer dat palmolie op duurzame wijze met respect voor de natuur en de lokale bevolking is verkregen. De zeep is vegan.

Over het merk La Corvette

La Corvette is het merk van de Savonnerie du Midi. Deze savonnerie is in 1894 gevestigd in Marseille en zit nog steeds op deze plek. De zeep wordt volgens de oude receptuur gemaakt en verpakt in een eigentijds design. Op de zeep staat een stempel van een schip. Dit symboliseert het schip waarmee ontdekkingsreizigers uit Marseille in de 16e eeuw de Middellandse zee opgingen. Zij kwamen aan in Syrië en ontdekten daar alepzeep. Zij namen de receptuur mee terug naar Marseille, waar een levendige zeepfabricage ontstond en Savon de Marseille een begrip werd.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: cr47
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2021 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed