Lumière de Provence

Blok Savon de Marseille 300 gram

Dit zijn blokken Savon de Marseille uit één van de laatste oude Savonneriën in Marseille. De blokken zijn ambachtelijk vervaardigd en ze vertonen onregelmatigheden. Maar dat is bij deze blokken juist mooi.

Oude zeep = hoge kwaliteit

De zeep is geschikt voor alle huidtypen. De zeep is direct na de productie erg zacht omdat er minimaal 72% olie (olijfolie, zonnebloemolie, palmolie) in zit, maar ook water. In de loop der tijd verdampt het water uit de zeep, waardoor het percentage olie verhoudingsgewijs toeneemt. De kwaliteit wordt dus alleen maar beter. De zeep wordt harder en droger en vanwege het ontbreken van kleurstoffen verandert de kleur van groen naar groen/beige. Hierdoor krijgt de zeep een authentiek uiterlijk. Dus: hoe ouder, hoe beter en hoe mooier! Deze zepen zijn minimaal vijf jaar oud.

Maat van de zeep

Het blok Marseillezeep weegt 300 gram, maar door indroging is het netto gewicht nu lager. De afmeting is ongeveer 6 x 6 cm. Het blok kan iets afwijken van de afbeelding van de foto, maar het heeft altijd een oude uitstraling.

 

 

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: sl01-300
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2024 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed