Een pot crème de marron (kastanjecrème). De kastanjecrème kan gebruikt worden bij de bereiding van patisserie. Maar het is ook heerlijk op brood, bij ijs, in yoghurt of kwark en op crèpes.
Onder de naam "Les Merveilles" heeft het Franse bedrijf Confit de Provence een assortiment confiture ontwikkeld op basis van vers fruit uit Frankrijk. Confiture Extra staat voor de grote hoeveelheid verse kastanjes dat in de crème verwerkt is: 55%. De crème de marron bevat geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Aan de kastanjecrème is rietsuiker toegevoegd.
De confiture van Confit de Provence wordt vervaardigd met fruit van locale telers in de Provence of uit andere streken. Het fruit draagt vaak het kwaliteitslabel "appelation". Zo komen de kastanjes uit de Ardèche, de plek in Frankrijk waar de beste kwaliteit vandaan komt. De clementines uit Corsica, de enige streek waar clementines groeien in Frankrijk en de abrikozen en de kersen uit de Provence.
Het rijpe fruit wordt nog op ambachtelijke wijze in koperen ketels gekookt. In het Frans heet dat "cuite au chaudron".
Op het etiket staat de afbeelding van de Mont Ventoux, de beroemde berg bij Aix en Provence. Het merk Confit de Provence komt uit deze regio.
Als je yoghurt met een fruitsmaak koopt, is er confiture aan de yoghurt toegevoegd. Je kan dus beter yoghurt kopen en er zelf een schepje confiture indoen.
De inhoud is 370 gram.
De hoogte van de pot is 9,3 cm.
De diameter van de pot is 8,5 cm.