Een pot crème de marrons (kastanjecrème). Kastanjecrème is eigenlijk een confiture. Het kan gebruikt worden bij de bereiding van patisserie. Maar het is ook heerlijk op brood, over ijs, in yoghurt of kwark en op crèpes.
De kastanjecrème wordt vervaardigd met kastanjes uit de Ardèche, de plek in Frankrijk waar de beste kwaliteit kastanjes vandaan komt. Aan de kastanjecrème is rietsuiker toegevoegd. De confiture bevat geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen. De kastanjecreme wordt nog op traditionele wijze in koperen ketels gemaakt. In Frankrijk wordt dat "cuite au chaudron" genoemd.
Het Franse merk Confit de Provence heeft een assortiment confiture ontwikkeld op basis van vers fruit uit Frankrijk. De confiture wordt vervaardigd met fruit van locale telers in de Provence of uit andere streken. Het fruit draagt vaak het kwaliteitslabel "appelation". Zo komen de kastanjes uit de Ardèche, de streek waar waar de beste marrons vandaan komen.
De inhoud van de pot creme de marron is 370 gram.
De hoogte van de pot is 9 cm.
De doorsnede aan de bovenzijde is 8,3 cm.