Confit de Provence

Biologische confiture met zwarte kersen

Een pot biologische confiture in de smaak zwarte kersen. Heerlijk op brood of in desserts. In Frans Baskenland wordt zwarte kersenjam ook bij een stukje schapenkaas geserveerd.

Biologische confiture met verse kersen

Onder de naam "Les Merveilles" heeft het Franse bedrijf Confit de Provence een assortiment confiture ontwikkeld op basis van vers fruit uit Frankrijk. Confiture Extra staat voor de grote hoeveelheid verse kersen dat in de jam verwerkt is: 55%. De confiture bevat geen conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Aan de confiture is rietsuiker toegevoegd. 

Lokaal fruit

De confiture van Confit de Provence wordt vervaardigd met fruit van locale telers in de Provence of uit andere streken. Het fruit draagt vaak het kwaliteitslabel "appelation". Zo komen de clementines uit Corsica, de enige streek waar clementines groeien in Frankrijk en de abrikozen en de kersen uit de Provence.   

In koperen ketels

Het rijpe fruit wordt nog op ambachtelijke wijze in koperen ketels gekookt. In het Frans heet dat "cuite au chaudron".  

Mont Ventoux

Op het etiket staat de afbeelding van de Mont Ventoux, de beroemde berg bij Aix en Provence. Het merk Confit de Provence komt uit deze regio.  

In de yoghurt

Als je yoghurt met een fruitsmaak koopt, is er confiture aan de yoghurt toegevoegd. Je kan dus beter yoghurt kopen en er zelf een schepje confiture indoen.   

Gegevens van de kersenjam

De inhoud is 370 gram.
De hoogte van de pot is 9,3 cm.
De diameter van de pot is 8,5 cm.
 

 

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: cp03cer
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2024 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed