La Corvette

Biologische Marseillezeep met olijfolie

Een heerlijk romig stuk zeep Savon de Marseille van 100 gram met olijfolie voor dagelijks gebruik. De zeep is ongeparfumeerd en heeft een echte zeepgeur. De één vindt dit heerlijk, de ander heeft liever een parfumgeur. Kijk in dat geval in de rubriek geparfumeerde zeep.

Biologische Marseillezeep

De zeep bevat minimaal 72% plantaardige oliën, waaronder olijfolie. Op het etiket staat de stad Marseille. Als je de verpakking openmaakt kan de zeep wat vochtig zijn. De zeep is volgens de oude tradities gemaakt en bevat water. Dit water verdampt in de loop der tijd. De zeep wordt dan droger en harder en krijgt een oud uiterlijk. Ook de kleur wordt wat donkerder. De zeep is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gevoelige- en probleemhuid. De zeep is biologisch en door Ecocert gecertificeerd.

Gegevens van de Marseillezeep

De Marseillezeep weegt 100 gram.
De afmeting van de zeep is 6 x 9,5 x 3 cm.
De zeep zit verpakt in papier.

Het keurmerk voor Savon de Marseille

Er zijn veel zepen verkrijgbaar onder naam Savon de Marseille die op industriële wijze in en zelfs buiten Frankrijk gemaakt zijn. De echte Savon de Marseille zeep herken je aan het logo van de Union des Professionnels du Savon de Marseille. Dit logo garandeert dat de zeep op traditionele wijze in de stad Marseille is gemaakt. De zeep wordt dagenlang "gekookt" in koperen ketels. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Om de echte Marseillezeep te beschermen is het logo als keurmerk ontwikkeld. 

Ingrediënten van de Marseillezeep

De zeep bestaat uit 100% plantaardige ingrediënten en bevat geen conserveermiddelen, palmolie, parfum of kleurstoffen. De ingrediënten zijn Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Aqua (Water), Sodium Chloride, Sodium Hydroxide. De zeep is vegan.

Over het merk La Corvette

La Corvette is het merk van de Savonnerie du Midi. Deze Savonnerie is in 1894 gevestigd in Marseille en zit nog steeds op deze plek. De zeep wordt volgens de oude receptuur gemaakt en verpakt in een eigentijds design. Op de zeep staat een stempel van een schip. Dit symboliseert het schip waarmee ontdekkingsreizigers uit Marseille in de 16e eeuw de Middellandse zee opgingen. Zij kwamen aan in Syrië en ontdekten daar alepzeep. Zij namen de receptuur mee terug naar Marseille, waar een levendige zeepfabricage ontstond en Savon de Marseille een begrip werd. 

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: cr70ol
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2024 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed