La Corvette

Blok biologische Marseillezeep olijven in blikje

                                   

Een blok biologische Savon de Marseille van 300 gram in de kleur groen in een heel bijzonder zilverkleurig blikje. De zeep is ongeparfumeerd en heeft een echte zeepgeur. Op het blikje staat het het officiële keurmerk van Savon de Marseille in reliëf.

Kwaliteit Savon de Marseille

De zeep bevat minimaal 72% plantaardige oliën, waaronder olijfolie. De Marseillezeep is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gevoelige- en probleemhuid. Als je de verpakking openmaakt kan de zeep wat vochtig zijn. De zeep is volgens de oude tradities gemaakt en bevat water. Dit water verdampt in de loop der tijd. De zeep wordt dan droger en harder en krijgt een oud uiterlijk. Ook verandert de kleur in beige. De zeep is biologisch en ecocert gecertificeerd. De zeep is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid.

Cadeautip

Geef dit blik samen met een wit gastenhanddoekje waar de tekst Savon de Marseille is ingeweven.

Gegevens van de Marseillezeep met olijfolie

Het blok Marseillezeep is verpakt in cellofaan.
Op de sticker staat de stad Marseille.
De afmeting is 6,5 x 6,5 x 6,5 cm.
Het blok Marseillezeep is verpakt in afbreekbaar plastic.  
De zeep is ook los te bestellen.

Keurmerk Marseillezeep

Er zijn veel zepen verkrijgbaar onder naam Savon de Marseille die op industriële wijze in en zelfs buiten Frankrijk gemaakt zijn. De echte Savon de Marseille zeep herken je aan het logo van de Union des Professionnels du Savon de Marseille. Dit logo garandeert dat de zeep op traditionele wijze in de stad Marseille is gemaakt. De zeep wordt dagenlang "gekookt" in koperen ketels. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Om de echte Marseillezeep te beschermen is het logo als keurmerk ontwikkeld. 

Ingrediënten van de Marseillezeep

De zeep bestaat uit 100% plantaardige ingrediënten en bevat geen conserveermiddelen, palmolie, parfum of kleurstoffen. De ingrediënten zijn Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Aqua (Water), Sodium Chloride, Sodium Hydroxide. De zeep is vegan.

Over het merk La Corvette

La Corvette is het merk van de Savonnerie du Midi. Deze Savonnerie is in 1894 gevestigd in Marseille en zit nog steeds op deze plek. De zeep wordt volgens de oude receptuur gemaakt en verpakt in een eigentijds design. Op de zeep staat een stempel van een schip. Dit symboliseert het schip waarmee ontdekkingsreizigers uit Marseille in de 16e eeuw de Middellandse zee opgingen. Zij kwamen aan in Syrië en ontdekten daar alepzeep. Zij namen de receptuur mee terug naar Marseille, waar een levendige zeepfabricage ontstond en Savon de Marseille een begrip werd.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: cr67ve
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2023 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed