La Corvette

Zeeppompje biologische alepzeep

Een pompje met biologische vloeibare alepzeep. De zeep bevat olijfolie en 20% biologische laurierolie en is op ambachtelijke wijze in grote ketels verzeept onder toezicht van een Maitre Savonnier (zeepspecialist). De zeep is van het Franse merk La Corvette.

Over de Alepzeep

Alep zeep komt oorspronkelijk uit de stad Aleppo in Syrie. De zeep is 100% natuurlijk en wordt vervaardigd van olijfolie, waaraan laurierolie wordt toegevoegd. De zeep kan bogen op een eeuwenlange traditie. Het productieproces is nimmer gewijzigd: men giet de olijfolie (75,48%) in een door houtskool verwarmde ketel. Vervolgens wordt natuurlijke soda toegevoegd. De ingredienten vermengen zich, na een lange kooktijd, tot een brij. Daaraan wordt dan de laurierolie toegevoegd. De laurierolie in de zeep heeft een desinfecterende werking. 

Neefje van Savon de Marseille

In Frankrijk wordt Savon d’Alep ook wel het neefje van de Marseillezeep genoemd vanwege het vergelijkbare productieproces en de olijfolie die als basis van de zeep gebruikt wordt. La Corvette bezit nog de traditionele ketels om deze zeep te kunnen maken. Deze alepzeep is in de savonnerie in Marseille gemaakt.

Gebruik van alepzeep

De zeep is rijk aan natuurlijke glycerine. Het is een zeep die mild reinigt. De zeep houdt de vochtbalans van de huid op peil en beschermt de huid tegen weersinvloeden. Het wordt speciaal aanbevolen bij acné, eczeem, psoriasis en bij een droge of gevoelige huid. De zeep is ook geschikt voor baby's. De zeep is dermatoligisch getest.

Gegevens van de alep vloeibare zeep

De inhoud is 500 ml.
De doorsnede van de bruine fles is 7 cm.
De hoogte van de fles is 19 cm (incl. pomp). 

Ingrediënten van de alepzeep

De alepzeep bevat in totaal 99,6% plantaardige ingrediënten, waarvan 17% van biologische teelt afkomstig is. De  ingrediënten zijn water, Potassium Olivate**, Potassium Laurate**, Glycerin, Sodium Chloride, Olea Europaea (olive) Fruit Oil*, Laurus nobilis Fruit Oil*, Potassium Benzoate, Potassium Sorbate, Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil, Tocopherol.* biologisch ingrediënt, ** getransformeerd op basis van biologische ingrediënten. De zeep is vegan.

 

 

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: cr39
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2024 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed