La Corvette

Blok biologsiche Marseillezeep naturel 300 gram

€ 3,75

Een blok Savon de Marseille van 300 gram in de kleur naturel. De zeep is ongeparfumeerd en heeft een echte zeepgeur. De één vindt dit heerlijk, de ander heeft liever een parfumgeur. Kijk in dat geval in de rubriek geparfumeerde zeep.

Over de kwaliteit van Marseillezeep

De zeep bevat minimaal 72% plantaardige oliën, waaronder olijfolie. De Marseillezeep is geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gevoelige- en probleemhuid. Als je de verpakking openmaakt kan de zeep wat vochtig zijn. De zeep is volgens de oude tradities gemaakt en bevat water. Dit water verdampt in de loop der tijd. De zeep wordt dan droger en harder en krijgt een oud uiterlijk. Ook de kleur wordt wat geler en donkerder. De Savon de Marseille is biologisch en door Ecocert gecertificeerd.

Gegevens van het blok Marseillezeep

Het blok Marseillezeep is verpakt in cellofaan.
Op de sticker staat de stad Marseille.
De afmeting is 6 x 6 x 6.7 cm.
Het blok Marseillezeep is verpakt in afbreekbaar plastic.  

Savon de Marseille keurmerk

Er zijn veel zepen verkrijgbaar onder naam Savon de Marseille die op industriële wijze in en zelfs buiten Frankrijk gemaakt zijn. De echte Savon de Marseille zeep herken je aan het logo van de ‘’Union des Professionnels du Savon de Marseille’’. Dit logo garandeert dat de zeep op traditionele wijze in de stad Marseille is gemaakt. De zeep wordt dagenlang "gekookt" in koperen ketels. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Om de echte Marseillezeep te beschermen is het logo hiernaast ontwikkeld. 

Over het merk La Corvette

La Corvette is het merk van de Savonnerie du Midi. Deze Savonnerie is in 1894 gevestigd in Marseille en zit nog steeds op deze plek. De zeep wordt volgens de oude receptuur gemaakt en verpakt in een eigentijds design. Op de zeep staat een stempel van een schip. Dit symboliseert het schip waarmee ontdekkingsreizigers uit Marseille in de 16e eeuw de Middellandse zee opgingen. Zij kwamen aan in Syrië en ontdekten daar alepzeep. Zij namen de receptuur mee terug naar Marseille, waar een levendige zeepfabricage ontstond en Savon de Marseille een begrip werd.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: cr02na
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
© Copyright 2020 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed