La Lieutenante

Olijfolie van zwarte olijven

Een blikje olijfolie van het Franse merk La Lieutenante. De olijfolie heeft de gouden medaille gewonnen van de regio Zuid Frankrijk. De olijfolie is geperst van zwarte olijven.

Olijfolie van rijpe olijven

De olijfbomen staan in de Vallée des Baux de Provence, gelegen in het natuurgebied tussen de bekende plaatsen Arles en St Remy de Provence in Zuid-Frankrijk. De goed rijpe olijven worden in november geplukt en daarna direct geperst. Het persen gebeurt nog steeds op traditionele wijze en natuurlijk alleen koud. Dat is de eerste, beste persing waardoor je de pure olie uit de olijven haalt. De olijfolie is heel zacht van smaak en de kenners ontdekken vleugjes cacao en champignon. De olijfolie is absoluut niet bitter of pittig. Deze olijfolie is heerlijk met een stukje stokbrood, over salades, tomaten en in een dressing.

AOP kwaliteit  

De olijven hebben het AOP label. Dit staat voor Appellation d'Origine Protégée. De olijven komen gegarandeerd uit de vallei bij Les Baux in de Provence. Het familiebedrijf La Lieutenante bewerkt de grond met respect voor de natuur. De olijven zijn met de hand geplukt.  

Gegevens van olijfolie

De inhoud is 250 ml
De diameter van het blikje is 5,3 cm.
De hoogte 16,5 cm.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: lui03-250
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2023 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed