L'Oulibo

Lucques groene tafelolijven AOP kwaliteit

Een pot groene olijven van de olijvenras Lucques van het merk Oulibo. De olijven zijn naturel van smaak en dus niet gearomatiseerd. De olijven zijn eind 2021 geoogst.

Lucques olijven

Lucques is een Frans olijvenras en wordt beschouwd als de diamant onder de olijven. De olijven zijn frisgroen van kleur en hebben de vorm van een half maantje. Ze hebben een zachte verfijnde smaak, met een vleugje hazelnoot en avocado en een beetje zilt. Het vruchtvlees laat gemakkelijk los van de puntige pit.

AOP kwaliteit 

De olijven hebben het AOP label. Dit staat voor Appellation d'Origine Protégée. De olijven komen gegarandeerd uit de regio's Herault en l'Aude. De olijven groeien in relatief kleine boomgaarden (300/400 olijfbomen per ha). Het onderhoud van de bomen gebeurt met respect voor de natuur. De olijven zijn met de hand geplukt. 

Coöperatie L'oulibo

De olijven zijn afkomstig van de Coöperatie L'oulibo in de Languedoc. De groene olijven worden in september en oktober handmatig geoogst door de leden van de coöperatie. In de coöperatie worden de olijven met de hand geselecteerd, gepasturiseerd (natuurlijke conservering) en in potten gedaan. 

Gegevens van de tafelolijven

De (netto) inhoud van de pot groene olijven is 200 gram.
Zonder conserveermiddelen, dus 100% natuurlijk. 
De hoogte van de pot is 11,5 cm.
De doorsnede van de pot is 6,5 cm.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: lou01aop
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2023 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed