La Lieutenante

Groene tafelolijven uit de Provence AOP

€ 4,50

Een zakje groene olijven van het Franse olijvenras Salonenque van het merk La Lieutenante. De olijfbomen staan in de Vallée des Baux de Provence, gelegen in het natuurgebied tussen de bekende plaatsen Arles en St Remy de Provence in Zuid-Frankrijk.

Gebroken olijven (olives cassées)

De olijven worden op tradtionele wijze "gebroken", dat wil zeggen dat ze een heel klein beetje geplet worden. Vervolgens worden de olijven dagenlang gereinigd waardoor de bittere smaak van de olijf oplost. Tot slot worden de olijven volgens de oude tradities in een mengsel met verse wilde venkel gelegd. Deze traditionele methode wordt "olives cassées" genoemd en wordt alleen in de Vallée des Baux de Provence toegepast.

Salonenque olijven

Salonenque is een Frans olijvenras en is langwerpig van vorm. De olijven hebben een zachte smaak, met een vleugje hazelnoot, amandel en artisjok. Deze olijven "cassées" smaken door de venkel een tikje anijsachtig.

AOP kwaliteit  

De olijven hebben het AOP label. Dit staat voor Appellation d'Origine Protégée. De olijven komen gegarandeerd uit de vallei bij Les Baux in de Provence. Het familiebedrijf La Lieutenante bewerkt de grond met respect voor de natuur. De olijven zijn met de hand geplukt.  

Gegevens van de tafelolijven

De (netto) inhoud van de zak groene olijven is 120 gram.
Zonder conserveermiddelen, dus 100% natuurlijk. 
De olijven zitten in de zak in de venkelmarinade.
De hoogte van de zak is 17,5 cm.
De breedte van de zak is 10 cm.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: lui04cas
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2021 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed