L'Oulibo

Franse olijfolie AOC

€23,95 € 11,98

Deze olijfolie verloopt op 26 januari 2024. Vanwege de kortere houdbaarheid ontvang je 50% korting.

Een fles olijfolie van het Franse merk L'oulibo. De olijfbomen staan in de Zuid-Franse regio Languedoc. 

Olijfolie AOC

Oulibo is een coöperatie van olijfproducenten. Gezamenlijk streven ze naar de hoogste kwaliteit olijven en naar het behoud van tradities. Alle coöperatieleden werken met respect voor de natuur. De olijven worden nog steeds met de hand geplukt. De coöperatie bezit een eigen molen, waar de olijven geperst worden. De tijd tussen het plukken van de olijven en het persen is daardoor erg kort, waardoor er nauwelijks kwaliteitsverlies ontstaat. De olijven zijn koud en mechanisch geperst. Dat is de eerste, beste persing waarmee je de pure olie uit de olijven haalt.

Olijfolie AOC kwaliteit  

De olijven hebben het AOC label. Dit staat voor Appellation d'Origine Controlée. Een AOC label krijg je niet zomaar, daarvoor moet je aan allerlei kwaliteitseisen voldoen. Zo'n traject duurt wel 10 jaar! Ze zijn er dan ook supertrots op. Het is een heerlijke zachte olijfolie op basis van de olijvenrassen Luques en Olivières. Dit zijn de traditionele olijvenrassen in de Languedoc. De olijfolie heeft de smaak van tomaten, amandelen en appel. De smaak komt het beste tot z'n recht als je de olie puur gebruikt. Met een stukje stokbrood, over salades, over tomaten en in een dressing.

Olijfolie van locale variëteiten

De olijfolie zit in een robuuste, donkere fles om de kwaliteit van de olijfolie te waarborgen. Het etiket zwart met gouddruk. Franse olijfolie is relatief duur omdat de opbrengst erg gering is. Hierdoor wordt er alleen olijfolie van hoge kwaliteit geproduceerd. En dat proef je!

Gegevens van de olijfolie

De inhoud is 50 cl.
De diameter van de fles is 5,2 cm.
De hoogte 28 cm.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: lou22
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
© Copyright 2023 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed