Côté Garrigue

Blikje met zeezout en tijm/rozemarijn

€ 3,95

Een metalen blikje gevuld met fleur de sel (verfijnd zeezout) uit de Camargue, tijm en rozemarijn. Het blikje is van het Franse merk Côté Garrigue,

Over Fleur de sel

De rivier de Rhone stroomt in Zuid Frankrijk, onder de stad Arles, de Middellandse zee in. Hier ligt het natuurreservaat de Camargue. Het gebied is beroemd om de flamingo's, stieren, witte paarden, rijst en de zoutwinning. De Romeinen hebben de zoutwinning uit zee in dit gebied geïntroduceerd. Als je in het gebied rijdt zie je van verre de hoge zoutbergen liggen. Het zout wordt gewonnen in ondiepe zeebassins. Het vormt zich als een korstlaag op de bodem van de ondiepe bassins. Het bovenste laagje van de korst is verfijnde fleur de sel, het onderste gedeelte is het grovere (zoutere) zeezout.

Oogsten van de Fleur de sel

Het oogsten gaat met veel zorg: met een schep wordt het fleur de sel voorzichtig van de zoutkorst geschraapt. De oogst van fleur de sel is gering, daarom is dit zout een stuk duurder dan het grove zeezout uit de Camargue. De fleur de sel heeft een fijne korrel en zit boordevol mineralen, zoals magnesium en calcium. In het zeezout zitten tijmbaadjes en rozemarijnblaadjes.

Gegevens van het blikje zeezout en kruiden

De inhoud is 50 gram.
De hoogte van het blikje is 6,7 cm.
De doorsnede is 5,7 cm.
Het zout met de kruiden zit hygiënisch in een cellofaanzakje in het blikje.
Bij het eerste gebruik kan je het zakje in het blikje strooien.

  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Product Code: cg40selthyrom
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
© Copyright 2020 Het Franse Warenhuis - Powered by Lightspeed